vineri, 7 august 2009

Prezidentiale

Cred ca scena politica romaneasca este mai previzibila decat un film de mana a treia. Intaiul jucator al tarii, Traian Băsescu a declarat că analizeaza "în mod deosebit" posibilitatea de a nu candida pentru un nou mandat, precizind însă că nu s-a hotărât până la acest moment. Pana acum doar se juca cu ideea?? Intr-o exprimare foarte academica, as spune ca nutresc speranta ca nu pune nimeni botu' la o astfel de manifestare lipsita de orice abilitate politica. Basescu - bolnav de putere - ar renunta fie daca ii forteaza cineva mana, fie pentru a deveni prim-ministru.
In acelasi context dupa juraminte lungi si declaratii ferme (cu trimitere la onestiate, angajamente, promisiuni fata de bucuresteni) si un prim an de mandat fara realizari notabile, Oprescu incepe sa se gandeasca la o potentiala candidatura. Un alt exemplu de infantilism politic, modelul Bucuresti neputind fi reprodus la nivel de tara.
In concluzie, anul acesta, spre deosebire de cei precedenti tot nu vom avea de unde sa alegem un presedinte si vom fi calauziti de ideea: sa alegem raul mai mic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu