marți, 21 iunie 2016

Si fotbalistii se spala, nu-i asa? sau cronica anuntata a esecului unei tari

Sunt fascinat de oamenii cu gandire negativa – atat efort depus sa te convingi ca negrul e negru, ca nu exista nimic bun si ca nu ai ce sa faci. Toata stradania asta  asta de a pune carul inaintea boilor, nevasta inaiantea nuntii si sarmalele dupa friptura ar fi demna de o cauza mai buna. Daca am redirectiona macar o particica din energia mentionata mai sus in ceva pozitiv, in a face lucrurile sa mearga, nu am mai avea nevoie de a Doua Venire. Raiul ar fi deja pe Pamant – am conduce toti masini electrice si biciclete de carbon, nu ar fuma nimeni, mancarea ar fi bio, noi vegani si toata lumea si-ar fute nevestele mai des, chair cu acordul lor (Vasluiul stie). Dar pana sa ajungem la Pacea Universala si la Binele Suprem, avem treaba pe Pamant.
Astazi va prezint o metoda brevetata si sigura despre” Cum sa iti futi singur directia in viata si dincolo de ea in 3 pasi”. Precizez de la inceput, ca singurul meu merit consta in faptul ca m-am uitat la meciul Romania – Albania si ca nu imi asum vreun merit pentru inventie.
Pasul 1:
-          Lucrezi la asteptari – tu stii ca o sa iasa rau. Mai multl decat atat nu vrei sa iasa bine. Asa ca te uiti in jur si vezi 3 cretini care zic ne putem califica si cu 2 puncte. Iti zici – sa va fut, noi avem bilete de concendiu si voi vreti sa iesim din grupe? Las’ ca va dam noi fotbal sau nu. Zis  si facut – inainte de meci iti iei o moaca de prost, dar de prost-prost si te plangi ca ai mers cu trenul si ca antrenamentul a fost mutat tarziu si ca trebuie sa mai faci si baie dupa. Cina la 22:30 – dar ce suntem noi, argentinieni? Suntem rodul celor cinspemii de ani in care nu ne-am calificat la turneele finale si am jucat toate meciurile pe la tersase si din sufragerii – acolo nu pierdeam timpul cu deplasarea si nici baie nu faceam ca era revizie. Misiune indeplinita, ai plantat indoiala si nimeni nu s-a prins.
Pasul 2:
-          Evenimentul pe care doresti sa il ratezi. – Ce conteaza ca un meci dureaza 90 de minute sau pana fluiera arbitrul – tu joci bine primele 30 de minute- pentru ca atat merita – e exact ca la examen – deschizi foaia, vezi subiectele si in 5 minute stii clar ce o sa faci sau nu la toamna.  Apoi, epuizat, astepti sa sune de iesire, ca nu poti iesi primul din clasa ca bate la ochi si tu tii la imagine.
Pasul 3: -
-          Ai atitudine desi nu ai de ce si zici ca e lumea rea. Cand te intreaba cineva daca iti asumi raspunderea, pui un zambet larg si mieros de parca se insoara fii’ta, cand de fapt a murit ma-ta si zici: “Intersanta intrebare…” si pleci in vacanta
PS. Acest articol nu e despre fotbal, e despre Romania – alegeti orice lucru care nu merge si veti vedea cum se aplica metoda celor 3 pasi.

Un comentariu: