luni, 15 iunie 2009

Brugge - Miros de flori de tei

Amsterdam luni dimineata, cer mohorat. Trezit, spalat, imbracat, urcat in masina, plecat. Trafic, nebunie, blocaje. Autostrada, aglomeratie, ploaie. Granita Belgia, ploaie torentiala. Brugge – cer senin si un soare timid, 20 grade, nici urma de nor. Recomand evadarea. Un oras extrem de placut si de cald, familiar daca vreti. Odata trecut de portile orasului patrunzi intr-o alta lume. Case superbe, atent decorate, canale ingrijite (pentru 6 euro puteti explora orasul de pe canale), oameni zambitori. Dupa cativa pasi ajungi in piata mare. Cladirile o delimiteaza discret, completind-o. Turnul e inchis lunea, asa ca daca vreti sa admirati orasul din inaltul cerului planficati calatoria. 3 biserici impunatoare strajuiesc solemne orasul. Lasati-va purtati de pasi si explorati orasul. E extraordinar! Vreti shopping? Aveti de unde! Vreti romanta? Exista din plin – parfumata de teii infloriti ce au pus stapanire pe oras. Te poti indragosti oriunde in lumea asta, dar daca se intampla in Brugge, cu siguranta nu vei mai lasa persoana sa plece de langa tine niciodata.
Va e foame? – recomand terasele din piata mare sau de pe strazile adicente. Nu ezitati sa incercati gaufre-le de la colturile de strada, lasindu-va imbiati de mirosul cuceritor.
Plecati seara din oras profitand de serile lungi ce premerg noptile aproape albe…

Un comentariu:

  1. hei... frumoasa descrierea, chiar tare imbietoare. auzisem ca este un oras foarte frumos...
    daca nu supar prea tare o sa fac o recomandare... de ce nu pui si tu niste fotografii cu locurile prin care treci? ti-ar sustine textul si imbogati si mai mult blogul :-). nu zic sa iti transformi blogul in fotoblog. ar fi pacat pentru ca scrii bine. dar fotografiile uneori (prin detaliile pe care le surprind)vorbesc si ele foarte mult despre starile noastre.
    p.s. poate cu ocazia asta descoperi vreun talent necunoscut

    RăspundețiȘtergere