luni, 8 iunie 2009

Dileme electorale

Nu am fost la vot -nu pentru ca as fi vrut sa sanctionez pe cineva prin neexercitatrea acestui drept, ci pentru ca nu am ajuns pur si simplu. Mult timp am refuzat sa cred ca Miorita este altceva decat o balada, dar incepe sa ma loveasca evidenta. In tara asta mersul evenimentelor e decis de minoritate (vezi prezenta la vot) si de autocar (o metoda alternativa de votare). De 20 de ani ne luptam cam cu aceleasi probleme, ne inecam in aceeasi mlastina politica si ramanem pasivi in fata lipsei de optiuni. Ma intreb oare ciobanul anonim atat de celebru sintetizeaza perfect istoria, evolutia si mentalitatea acestui popor? Apasati de scarba de acum prezidentiala, ne inclinam in fata destinului si asteptam resemnati sfarsitul? Indraznesc sa cred (si datorita oamenilor din jurul meu) ca noi putem mai bine. Si atunci ce e de facut? Ce ar trebui sa se intample sa ne urnim si sa nu mai vrem sa avem de ales intre Fata lui Tata care supune candida la perversiuni limba romana, Jiji Mantuitorul, Vadim fara medicatie, eunucul Geoana, garantul Vanghelie, si pigmeul (fara conotatie fizica) Boc? Nu am obosit oare de dictonul care ne guverneaza viata "La vremuri noi, tot NOI"? Care NOI???, ca e vorba de ei.. Asa-zisii intelectuali ii canta in struna lui Traian -marele presedinte, fara a avea o urma de coaie sa ii bata obrazul pentru diversele marlanii.
Retoric ma gandesc daca poporul asta nu se poate rupe de istoria asta recenta si nu poate pleca in directia buna? Chiar avem nevoie de o dictatura si de domnitor strain pentru a face lucrurile cum trebuie?

Un comentariu:

  1. sentimentul tau de revolta il impartasesc pe deplin. ma si simt un fel de idiot ca, alegeri de alegeri merg la vot, doar pentru a ma pierde intr-un procentaj ridicol de participare.
    din pacate insa incep sa am sentimentul ca nici un domnitor strain nu ne mai ajuta acum iar dictatura tare imi e ca decebalo-traianii o vor primi cu mare bucurie. in sfarsit vor putea trai linistiti fara nici o responsabilitate!
    papa sa fie si un televizor in fata careia sa o consumi.
    si mai vreau sa dau o veste proasta:
    tinerii aia misto pe care ii vezi in jurul tau sunt in mare parte vinovati. pentru ca in spatele unei blazari cinice si snoabe, pseudo intelectuale, de tipul: domne toti sunt niste idioti si nu merita sa ii votam, isi ascund comoditatea si incapacitatea de a veni cu ceva mai bun. Si in ultima instanta isi saboteaza propriul viitor.
    singura posibila solutie, cred, este inscrierea masiva a tinerilor in partide si reformarea din interior a acestora.

    RăspundețiȘtergere