sâmbătă, 30 mai 2009

Hotelurile de 5* si criza

Ma intreb oare daca turismul e afectat de criza. Intr-o perioada in care preturile au o tendinta descendenta, la excursii observam o evolutie contrara. Preturile pachetelor turistice au crescut sensibil anul acesta (si ma refer la pretul in Euro, nu la cel generat de diferenta de schimb Euro-Leu). Cu toatea astea hotelurile din destinatiile traditionale sunt pline de turisti. Si totusi s-a mai schimbat ceva – calitatea serviciilor:
- E oare posbil ca peste 60% din angajati sa nu inteleaga limba engleza?
- E firesc sa se faca economie la sucurile naturale?
- S-a infiintat de curand pachetul de vacanta cu papuci de baie inclusi, iar daca nu ai optat nu primesti? (e ca la sea view?)
- Ce se intampla cu snackbarurile ? De ce se deschid la 12 cand la 1 incepe pranzul?
- E normal ca toboganele pentru copiii mici sa fie deschise pana la ora 5 (cand toti copiii dorm)?
- Daca tot e un hotel de 5*, nu ar trebuie sa existe chelneri atenti la dorintele tale? Cam cat trebuie sa astepti pentru un pahar de apa?
- De ce iti poti bea cafeaua doar la bar si nu in camera (trebuie sa platesti room-service daca vrei sa bei in camera)?
Si cea mai mare obraznicie – daca nu onorezi rezervarea (facuta cu cel putin 24, daca nu 36 ore inainte) la un restaurant ”a la carte” esti taxat cu 25 euro/persoana (rezervarea se poate anula cu minim 24 ore inainte)!!!

Un comentariu:

  1. inteleg ca nu recomanzi deci turcia ca destinatie turistica? sau doar e astfel intocmita o lista cu neajunsuri minore, la care se adauga si multi sovietici, (ha h a ha) care este contrabalansata puternic de o cantitate imensa de lucruri bune pe care le treci sub tacere?

    RăspundețiȘtergere